Министър Стойнев на конференция в Китай

Министър Стойнев на конференция в Китай
Драгомир Стойнев ще участва в министерска конференция по въпросите на икономическото, и търговското сътрудничество между Китай, и Централна и Източна Европа. Снимка: www.cross.bg
A A+ A++ A

В град Нинбо министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще участва в министерска конференция по въпросите на икономическото, и търговското сътрудничество между Китай, и Централна и Източна Европа, съобщиха от пресцентъра на икономическото ведомство. Ще бъдат обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между европейските страни и Китай, както и разширяването на търговския стокообмен, увеличаването на съвместните инвестиции и сътрудничеството в изграждането на инфраструктурни обекти.

Ще бъде открит и ежегодният международен панаир за потребителски стоки в град Нинбо. Повече от 20 български компании – винопроизводители, производители на козметика и етерични масла, производители на електроника ще представят продуктите си на изложението.

На срещата в Букурещ китайският премиер Ли Къцян обяви желанието на Китай да удвои търговския обмен със страните от региона в рамките на следващите 5 години, както и потвърди интереса на китайските фирми да инвестират в Централна и източна Европа.

 

#Драгомир Стойнев #Китай #Нинбо #Ли Къцян #Европа #производители #компании

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"