Бившият кмет на Садово влиза в затвора за корупция

Бившият кмет на Садово влиза в затвора за корупция
Състав на ВКС в края на май обаче потвърди присъдата на предишната инстанция и тя влиза в действие.
A A+ A++ A

Първият в страната кмет с влязла в сила ефективна присъда – Марин Йосифов, в петък започва изпълнение на наказанието в Пловдивския затвор.

Йосифов бе осъден за 250 000 лв. подкуп по обществена поръчка за канализация в Община Садово през 2010 година. В периода от началото на месец февруари 2010 г. до 30 юни 2010 г. в град Пловдив Йосифов и съучастничката му са поискали от Недялко Бекиров, управител на „Пътинжинеринг" ООД - град Пловдив, подкуп в размер на 250 077 лв., за да упражнят влияние при вземане на решение от длъжностно лице – Елена Василева, заместник-кмет на Община Садово. По време на делото Йосифов опита да прехвърли вината върху заместничката си Елена Василева, която е била председател на конкурсната комисия. Кметът на Садово така и не се призна за виновен и обвини съда, че не е прочел фактите.

Състав на ВКС в края на май обаче потвърди присъдата на предишната инстанция и тя влиза в действие. Към затворническите решетки, но в Сливен, днес трябва да се отправи и консултантката на Община Садово за същия проект Анжела Йосифова. Тя ще лежи в затвора три години, а Марин Йосифов – три години и половина.

#Марин Йосифов #Йосифов #Садово #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"