Първанов нищо не разбрал от коментара на Станишев

Първанов нищо не разбрал от коментара на Станишев
Според Първанов са нужни промени на всички нива в БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не разбрах от отговорите на председателя на БСП Сергей Станишев кога трябва да има избори, не разбрах какви са актуалните отношения с коалиционния партньор, не разбрах ще има ли коалиция с ГЕРБ на едни следващи избори.“

Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов пред Агенция „Фокус“.

„Защото помня добре какви заклеймявания имаше по наш адрес, по адрес на АБВ. Сега чувам една обосновка на такава възможна коалиция с европейската политика и тенденция. Не разбрах в крайна сметка и каква ще бъде съдбата на партийното председателство, не че това има кой знае какво значение, но все пак това все още е партията мандатоносител и би трябвало да има ясен отговор пред обществото, защото управлението е функция на състоянието на подкрепящите партии“, обясни още Първанов.

Според него промяната в БСП трябва да е на всички нива, не само с кадрови промени. 

„Сега се сещат за референдума, за задължителното гласуване. Ние вече няколко пъти предлагаме вътрешнопартийни референдуми, предлагахме във времето, когато бяхме вътре, например за съдбата на плоския данък. Ако иска една лява партия да има бъдеще, тя трябва да заложи точно на този тип механизми и поведение – повече демокрация, включително и пряка демокрация при формиране на политиките“, категоричен е Първанов.

#Георги Първанов #БСП #АБВ #предсрочни избори #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »