Цонев: Искаме България да тръгне към политическа стабилност

Цонев: Искаме България да тръгне към политическа стабилност
„Ние сме отворени за участие в коалиция. Забранените опции са националистическите партии. Всички останали са отворени“, категоричен бе Йордан Цонев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В рамките на този парламент ДПС няма да подкрепи друг премиер освен Орешарски“, заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев в ефира на Нова телевизия.

„Искаме България да тръгне към политическа стабилност и искаме ние да бъдем извор на тази политическа стабилност“, заяви той.

Според Цонев страната оттук нататък ще се управлява от коалиция. „Ние сме отворени за участие в коалиция. Забранените опции са националистическите партии. Всички останали са отворени“, категоричен бе Йордан Цонев.

Зам.-председателят на ДПС заяви, че не може да има разбирателство с ГЕРБ на този етап, „въпреки че всички врати са отворени за това“.

На въпрос дали „България без цензура” е отроче на ДПС той отговори: „ДПС няма политически отрочета. Никога и никъде не сме казвали, че ББЦ ни е евентуален партньор. Ние не сме наясно каква е тази партия – либерална, консервативна…“

Цонев отрече партията да е плащала на роми да гласуват за Движението за права и свободи.

#Йордан Цонев #България #политическа #стабилност #ДПС #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »