КС образува дело за касиране на евровота

КС образува дело за касиране на евровота
Снимка: Сергей Антонов
A A+ A++ A

Конституционният съд образува дело за касиране на резултатите от изборите за Европейски парламент на 25 май. Докладчик по делото ще е бившият депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов.

49 депутати от "Атака" и БСП сезираха Конституционният съд, че по време на гласуването е имало нередности. Инициативата беше "Атака", която още същия ден получи подкрепа от социалистите.

"Атака" поиска от главния прокурор Сотир Цацаров да атакува резултата от изборите пред Конституционния съд заради "масово купуване гласовете на избирателите".

„На първо място, при провеждането на изборите беше установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. От тук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа. Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха своевременно мерки.

На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания. Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства, както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот", написаха в жалбата си до Цацаров депутатите от "Атака".

#Атака #БСП #избори #Конституционният съд #Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници