Министри от кабинета обещават достоен изход от властта

Министри от кабинета обещават достоен изход от властта
Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че ресурсът на кабинета от гледна точка на експертния потенциал не е изчерпан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трима от министрите в кабинета „Орешарски”, чието управление бе поставено под въпрос след искането на ДПС за предсрочни избори, оставиха бъдещето си в ръцете на политиците, предаде Би Ти Ви.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че ресурсът на кабинета от гледна точка на експертния потенциал не е изчерпан. „Но ако е изчерпано политическото доверие в този кабинет и ако са изчерпани възможностите за стабилно функциониране на парламента, то наистина трябва да се мисли в тази посока. Но това е въпрос, който трябва да решат политическите партии, които подкрепят правителството”, каза още той.

Финансовият министър Петър Чобанов обеща достоен изход от властта. „Ние нямаме друг избор, освен да оставим страната стабилна, а това условие изисква да продължим по пътя, по който сме поели с фискалната политика”, коментира той.

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че трябва да се мисли за дата на предсрочните избори, предаде БНР. Той не изключва и провеждане на заседание на ръководството на БСП по темата преди края на тази седмица. „В БСП, след като сме казали А, т.е. казали сме,че не ни плашат предсрочни избори и че властта не е самоцел, трябва да кажем и Б. Да мислим в това число и по варианта кога могат да бъдат проведени тези предсрочни парламентарни избори. Всичко е въпрос на политически разговори и на постигане на съгласие, в това число и съгласие от страна на министър-председателя”, каза още той.

#Цветлин Йовчев #Петър Чобанов #Ангел Найденов #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници