Абонати на ЧЕЗ плащат наполовина при некачествен ток?

Абонати на ЧЕЗ плащат наполовина при некачествен ток?
Абонатите на енергото в Западна България ще плащат половината от сметката си, ако получават некачествен ток? Снимка: www.cez.bg
A A+ A++ A

Абонатите на енергото в Западна България ще плащат половината от сметката си, ако получават некачествен ток, е записано в проекта на енергийния регулатор за нови общи условия на ЧЕЗ.

Ако се установи, че напрежението в мрежата е по-ниско или по-високо от 220 волта, клиентът ще плати половината от начислената му сметка. Сега отстъпката за доказано некачествен ток е 10%. От ЧЕЗ не искат това да се променя, защото според тях ще предизвика вълна от жалби. Опитът им и досега показвал, че процентът на основателните оплаквания е минимален.

Новите правила забраняват на енергото да начислява такса при повторно включване на тока заради неплатена сметка. До 12 часа след плащането захранването ще се възстановява без допълнителната такса от 19 лева, която се начислява в момента. Такса ще има само при експресна услуга, направена до 6 часа от плащането.

Ако клиентът подаде възражение срещу сметката си, ЧЕЗ няма да има право да спира електричеството, преди да приключи проверката по него.

Окончателният вариант на новия договор с енергото трябва да бъде приет до края на месеца.

#абонат #такса #електричество #ток #мрежа #енерго #ЧЕЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »