Найден Найденов напуска БСП и отива при Първанов

Найден Найденов напуска БСП и отива при Първанов
Найден Найденов Снимка: www.karlovo-online.com
A A+ A++ A

Бившият кмет на Карлово Найден Найденов, който е знакова фигура в БСП, напуска партията и отива в АБВ. Найденов обяви в открито писмо, че след 30 години напуска социалистическата партия и преминава в движението на Георги Първанов. Причината е несъгласие с процесите, които протичат в партията, и липсата на реформи. Социалистът смята, че инакомислещите в БСП са подлагани на брутални репресии, които нямат аналог в историята на съвременната българска държава.

О Т К Р И Т О  П И С М О

От: Найден Найденов, председател на групата съветници от Коалиция "Демократична левица" в Общинския съвет на Карлово, заместник-председател на Областния съвет на БСП - Пловдив (2010-2012), секретар на Областния съвет на БСП - Пловдив (2012-2014), председател на Общинския съвет на БСП - Карлово (1999-2008), заместник-областен управител на област с административен център Пловдив (2005-2007) и кмет на община Карлово (2007-2011)

Заявявам, че напускам Българската социалистическа партия!

Аз съм автентичен социалдемократ, носител на левите идеи, завещани ни от Димитър Благоев - Дядото. Поех общинската структура на БСП в Карлово в момент, когато никой от днешното ръководство не желаеше и нямаше смелостта да поеме отговорността в трудния за партията момент - с разбити и обезверени структури, без финансиране и с материална база, недаваща възможност за ефективна работа. Без да търся личната себеизява, успях да стабилизирам и изградя отново заличени на места структури. Под мое ръководство партията спечели местните избори през 1999 година, президентските през 2001 и 2006 година, парламентарните през 2005-а и местните през 2007 година.

Днешното ми решение е продиктувано от събитията и процесите, които текат в партията от 2010 година насам. Още оттогава са видими ясни тенденции за овладяване на партията от кръгове, които имат откровено и единствено меркантилно-олигархични интереси и са загърбили идейните основи и наследство, в името на които цяло столетие социалистическата партия е работила за широки социални кръгове и за цялостното добруване на обществото, чието доверие бе употребено и вулгарно предадено.

Инакомислещите в БСП бяха и са подлагани на брутални репресии, които нямат аналог в историята на съвременната българска държава - когато деца отговарят за решенията на родителите си или родители за решенията на децата си. Свидетели сме на безпрецедентни уволнения на хора, позволили си нормални човешки контакти с представители на вътрешно-партийната опозиция.

Вместо тези, по места и в националното ръководство, които имат своята реална вина за поредицата управленски и кадрови гафове, както и за трагикомичните резултати от няколко избора, да понесат своята отговорност и да подадат оставки, сме свидетели на високомерно пренебрежително отношение, както към редовите членове на БСП, така и към целия български народ.

Затова днес аз се вслушвам в гласа на младите Руми, Иван, Тони, Краси, Марин, Хриси, Цецо, Евгени, Миро, Веси, заедно с които напускам БСП, която заради сегашното си ръководство показа, че не може да бъде изразител на хората с ляво мислене и заради същото това ръководство е неспособна да победи основните политически опоненти на левите и лявоцентристки партии в България.

За нас, лявомислещите и патриотично настроени хора има друг път, в лицето на Алтернатива за българско възраждане - АБВ, и затова ние, напускайки БСП, се присъединяваме към единствената формация в център – ляво, която може да се противопостави на ГЕРБ и другите десни и крайно десни формации, а именно АБВ.



#Карлово #Найден Найденов #БСП #АБВ #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"