Нужна е култура, а не прегради на пътя, казва кметът на Стара Загора

Нужна е култура, а не прегради на пътя, казва кметът на Стара Загора
„Извършен е един абсолютно престъпен акт на погазване на закона от човек, който абсолютно безхаберно, безотговорно тръгва да извършва маневри в пешеходната зона на града“, посочи Тодоров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че затварянето на движението и изграждането на прегради не е единственото решение за предотвратяване на пътни инциденти, след като в понеделник вечер джип прегази и уби 4-годишно дете в пешеходна зона в града.

Извършен е един абсолютно престъпен акт на погазване на закона от човек, който абсолютно безхаберно, безотговорно тръгва да извършва маневри в пешеходната зона на града“, посочи Тодоров. 

Още вчера положихме нови заграждения, защото явно трябва да изграждаме огради и прегради пред хората, които искат да нарушават закона, и нормалните граждани, които го спазват. От години тази зона е забранена за всякакво движение. Затварянето на движението и изграждането на прегради не е единственото решение, трябва да се замислим за културата, която ние показваме ежедневно – спазваме ли законите“, каза още той.

В Европа такова чудо като ограждане на площад, на пешеходни зони няма. Защото хората отдавна са се научили на демокрация и наличието на знак „Забранено“ означава достатъчно ясно, че законът трябва да се спазва. Ще започнем преглед на всички конфликтни зони в града. Важно е всички отговорни институции да поемат отговорност в този момент“, коментира кметът на Стара Загора.  

#Стара Загора #Живко Тодоров #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »