„Левски” е шампион по баскетбол

„Левски” е шампион по баскетбол
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на „Левски” сложи край на 11-годишната доминация на Лукойл Академик в България и спечели титлата в Националната баскетболна лига, след като победи "студентите" с 81:69 в решаващия пети финален плейоф, игран в "Арена Самоков".

"Сините" разбиха своя съперник със 17 точки разлика в събота, за да изравнят серията до 2:2, а това очевидно им бе дало голямо психологическо предимство за днешната среща. Възпитаниците на Сашо Везенков започнаха силно и поведоха с 11:5 след няколко добри отигравания на Юре Лалич, но от там до края на двубоя Левски тотално надигра своя съперник.

Първата част завърши при резултат 24:15 за столичния тим, а на почивката резултатът набъбна на 49:30. Символичните домакини се опитаха да се върнат в двубоя, но стрелбата не им вървеше. Те взеха третата част с 4 точки и направиха последен опит да защитят титлата си в последната четвърт, но останаха далеч от целта. В крайна сметка Левски спечели с 81:69 и заслужено триумфира с титлата на България, предава БГНЕС.

По този начин сезонът на "сините" в 100-годишния юбилей на клуба се превърна в абсолютен триумф, след като отборът постигна требъл – Купата на България, Балканската лига и титлата от НБЛ. Това бе 14-та шампионска титла в историята на Левски.

#„Левски” #шампион #баскетбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"