Издават присъда на шофьора, убил Ангел от Катуница

Издават присъда на шофьора, убил Ангел от Катуница
Пловдивският окръжен съд ще произнесе днес присъдата си за Симеон Йосифов, който на 23 септември 2011 година в село Катуница прегази и уби 19-годишния Ангел Петров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пловдивският окръжен съд ще произнесе днес, 1 март, присъдата си за Симеон Йосифов, който на 23 септември 2011 година в село Катуница прегази и уби 19-годишния Ангел Петров. Трагедията изправи жителите на селото срещу клана Рашкови.

Вчерашното заседание на Окръжния съд в Пловдив продължи 13 часа. Ангел е можело да не бъде прегазен и убит вечерта на 23 септември. Това е заключението на експертите, изготвили автотехническата експертиза, предаде БГНЕС.

По делото срещу Симеон Йосифов бяха разпитани четири вещи лица, участвали в изготвянето на съдебномедицинската и автотехническата експертиза.

Пред съда Йосифов се отрече от показанията си, дадени преди делото, когато твърдеше, че е ударил куче, и заяви, че не е блъскал никого. По тази причина бяха преразпитани четирима от свидетелите, които са пътували с него в буса.

Преди това двама от свидетелите заявиха, че часове преди да бъде убит 19-годишният Ангел, полицията е знаела за размириците в Катуница.

Иванка Васева твърди в показанията си, че когато се обадила на тел. 112, за да каже, че е станал инцидент с прегазеното момче, оттам попитали „започна ли боят“. Показанията на Васева бяха прочетени от съдията, тъй като тя е в Италия.

В деня на инцидента в Катуница цяла колона от коли с роми са обикаляли улиците на селото, разказа пред съда бащата на загиналия Ангел – Атанас Петров.

Те са крещели: „Гяури, днес ще мрете“. Внукът на Рашков – Кирил Рашков-младши, е размахвал сабя, крещейки на Веселин Христов, че ще го убие.

По-късно тази сабя е размахвал друг свидетел – Нихат Алиев, който отрече това пред съда, въпреки че трима други свидетели са категорични, че са го видели.

По време на първото съдебно заседание по делото бяха направени и няколко очни ставки в съдебна зала. Една от тях бе между бащата на Ангел и Алиев.

Атанас Петров бе категоричен, че Нихат е размахал сабята срещу него с думите: „Гяур, сега ще те разпоря отдолу нагоре“. В залата бяха прочетени и показанията на свидетелите, които бяха освободени от разпит.

Съдът реши още в началото на заседанието да се приеме процедура на съкратено съдебно следствие. Така показанията на цар Киро, внукът му Кирил Рашков-младши и останалите членове на фамилия Рашкови бяха прочетени пред съда.

Кирил Рашков и внукът му са отказали да свидетелстват, тъй като по този начин може да навредят на себе си и на някой от близките им. Ангел Рашков и в показанията си пред съдия твърди, че вечерта на 23 септември не е бил в Катуница, а в Пловдив. Четирима свидетели обаче - Веселин Христов, Атанас Петров, Стоил Илиев и Атанас Васев, са категорични, че са го видели на мястото на убийството.

#Ангел Петров #Катуница #Симеон Йосифов #Пламен Петров #Кирил Рашков #Нихат Алиев #Веселин Христов #съд #дело #Пловдивският окръжен съд #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници