Старозагорци затвориха улица с цветя, заради прегазеното дете

Старозагорци затвориха улица с цветя, заради прегазеното дете
„Има си достатъчно знаци, табели, всичко, което е необходимо, но кой го спазва, е друг въпрос. За такива просто няма място на пътните платна. Нямам думи. Безобразие“, заяви зам.-кметът на града Йордан Николов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици старозагорци излязоха със запалени свещички на ул. „Кольо Ганчев“ и я отрупаха с цветя. Там в понеделник вечерта мъж с джип прегази и уби 4-годишния Паоло.

Деца от близкото училище „Иван Вазов“ споделиха, че неведнъж са виждали автомобили да минават с висока скорост.

Гражданите настояха улицата да остане затворена – нещо, което са искали и преди инцидента.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че на две места е обозначено, че пешеходната зона, на която стана трагедията, е забранена за автомобили.

Тодоров нарече поведението на шофьора „истинска арогантност на пътя“.

Въпреки обозначенията той навлиза в пешеходната зона, тръгва да извършва маневри и дори не е разбрал какво е направил, докато не е слязъл от колата си“, посочи кметът.

Ние ще прибегнем към крути мерки. От страна на Община Стара Загора ще направим оглед на всички пространства, в които децата играят, в които майките се разхождат, и ще ги ограничим, защото явно в България начинът да се решават нещата е с крайни мерки“, каза още Тодоров.

Когато отсъства налагането на закона, когато органите, които трябва да контролират, нехаят, се стига до подобни трагедии“, коментира той.

Според Тодоров наказанията за подобни престъпления са прекалено леки.

Трябва да се вземат крайни мерки и да се налагат най-тежките наказания в такива случаи“, посочи кметът на Стара Загора.

Директорът на полицията в града Иван Чолаков съобщи, че инцидентът станал, докато мъжът маневрирал в пешеходната зона.

„Той е от Стара Загора, около 45-годишен. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при транспортно произшествие. От полицията ще поискат мярката за неотклонение да бъде 72 часа“, уточни Чолаков.

„Има ли нужда от коментар. Погледнете какво чудо е тука“, каза от своя страна зам.-кметът Йордан Николов.

„Има си достатъчно знаци, табели, всичко, което е необходимо, но кой го спазва, е друг въпрос. За такива просто няма място на пътните платна. Нямам думи. Безобразие“, каза Николов.

#Стара Загора #дете #прегазено

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай