БСП иска държавните служители също да си плащат осигуровките

БСП иска държавните служители също да си плащат осигуровките
Над 250 хил. държавни служители, полицаи, военни, прокурори, съдии и надзиратели да започнат сами да си плащат здравните осигуровки, предлагат от БСП. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Над 250 хил. държавни служители, полицаи, военни, прокурори, съдии и надзиратели да започнат сами да си плащат здравните осигуровки, предлагат от БСП.

Такова предложение е обсъждано в понеделник в комисията за публични политики на БСП с председател Георги Пирински. Идеята, която срещнала подкрепа, била лансирана от депутата д-р Емил Райнов - бивш заместник здравен министър в Тройната коалиция.

За същата мярка отдавна настояват Българският лекарски съюз и бизнесът. Целта е да се увеличат приходите на Националната здравноосигурителна каса.

Според груби изчисления подобна реформа може да вдигне приходите в НЗОК с 50-100% спрямо предвидените в тазгодишния бюджет 1,8 млрд. лв. от осигуровки. Така приходите може да минат 3 млрд. лв. на година.

Държавата не плаща редовно и навреме осигуровките. При реформа осигуровките ще се удържат всеки месец при изплащане на заплатата, както е в частния сектор.

#БСП #осигуровки #държавни служители #НЗОК #бюджет #сектор #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"