Здравеопазването по морето е в частни ръце

Здравеопазването по морето е в частни ръце
Здравеопазването през летния сезон в Слънчев бряг е оставено основно в частни ръце. Снимка: www.vivaclinic.bg
A A+ A++ A

„Здравеопазването през летния сезон в Слънчев бряг е оставено основно в частни ръце. Има частни клиники, които сключват договори с туроператори, с хотели. Те основно обслужват туристите, като повечето от тях имат застраховки живот“, каза за Радио „Фокус“ - Бургас, Георги Николчев от Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг.

Здравният пакет включва услугите, които са по Здравна каса в целия свят. „Ако даденият частен здравен център или лекар не могат да изпълнят някакви по-сериозни интервенции като операция, изследвания, ги карат в по-големи болници, където имат такъв персонал, който да извърши съответната услуга. Няма хотел, който да няма сключен договор с медицински център.

Последните са вече много в Слънчев бряг, като спешната помощ се използва единствено при българските туристи. Много често те също ползват помощта на частните спешни центрове в курорта. „Горе-долу нещата са в инициативата на самите туроператори, на хотелиерите. Всеки гледа по някакъв начин да няма инциденти през лятото и да дадат най-доброто като медицинска помощ на всички туристи", каза още Николчев.

#здравеопазване #туроператори #център #Слънчев бряг #туристи #помощ #курорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"