Киев: Руски терористи се готвят да проникнат в Украйна

Киев: Руски терористи се готвят да проникнат в Украйна
Боевете в източната част на Украйна продължават. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

От украинското вътрешно министерство съобщиха, че руски терористи се готвят да проникнат в Украйна през участъка Дяково-Димитровка на руско-украинската граница, предаде УНИАН. 

„Днес е възможен пробив на границата в участъка Дяково-Димитровка. По предварителни данни група от 800 терористи е съсредоточена в Куйбишево (Русия). Става въпрос за колона от 20 камиона КАМАЗ“, съобщава заместник-командирът на батальон „Азов“  Ярослав Гончар, публикувано на страницата му във „Фейсбук“. 

Междувременно УНИАН съобщава, че националната гвардия на Украйна е обстрелвала сепаратисти в селището Воеводовка, което се намира в района на Северодонецк. 

Очевидци разказват, че снаряди са попаднали в градините на къщите в района. За загинали и ранени не се съобщава. 

Премиерът на самопровъзгласилата се Луганската народна република Василий Никитин съобщи, че министърът на здравеопазването на народната република Наталия Архипова е загинала вследствие на ударите на украинската авиация по Областната администрация на град Луганск, съобщава Российская газета“.

Никитин разказа, че по време на ударите Архипова се е намирала на верандата на Областната администрация и е разговаряла с друга жена.

По предварителни данни при ударите са загинали 7 души.

#Украйна #терористи #Луганск #Северодонецк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »