Коя е бъдещата испанска кралица?

Коя е бъдещата испанска кралица?
Доня Летисия Ортис Снимка: www.mujerdeelite.com
A A+ A++ A

76-годишният крал на Испания Хуан Карлос ще абдикира в полза на сина си принц Фелипе, стана ясно след изявление на премиера на страната Мариано Рахой в понеделник.

Принц Фелипе е роден на 30 януари 1968 г. В момента е на 46 години, учил е в чужбина, има и военно образование. Испанците го определят като сдържан, дискретен, съвременен мъж. През 2004 г. той се ожени за Летисия Ортис, испанка без синя кръв, журналистка и с един развод зад гърба си. Те имат две момичета - Леонор, родена през 2005 г., и София, родена през април 2007 г.

Летисия Ортис е родена през 1972 година в Овиедо, провинция Астуриас. Във вените й не тече и капка кралска кръв. Родена е в семейството на журналист и медицинска сестра, а дядо й е карал такси.

Тя завършва бакалавърска степен по информационни науки, профил „Журналистика“, след което става и магистър по „Аудиовизуална журналистика“ в Мадрид. Работи в различни медии в продължение на години. След завършването си започва работа в Си Ен Ен, а впоследствие става водеща на информационни емисии в различни канали на испанската медийна група TVE.

Летисия става популярно лице, след като отразява трагедията на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк, дори през 2003 e изпратена и в Ирак.

Още преди да започне журналистическа кариера, Летисия се омъжва за учителя по литература в гимназия „Алонсо Гереро Перес“, с когото имали 10-годишна връзка. Бракът им е неуспешен и се разпада само след година – пред 1999. Четири години по-късно се сгодява за принц Фелипе.

Фелипе и Летисия сключват брак на 22 май 2004 г., като съюзът им е скрепен от папа Йоан Павел II.

Принцеса Летисия е обявена за една от най-елегантните жени в Европа.



 

#Испания #Хуан Карлос #Фелипе #Летисия Ортис #Летисия #Мариано Рахой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"