Реформаторите: Задлъжнели сме с по 3000 лв. заради кражбите на кабинета

Реформаторите: Задлъжнели сме с по 3000 лв. заради кражбите на кабинета
Икономистите от РБ смятат, че пред България се очертава гръцки вариант. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Експерти от Реформаторския блок откриха обща финансова дупка от 10 млрд. лева в бюджета на страната. Това са нови, краткосрочни задължения, натрупани от НЕК, БЕХ, бюджетен дефицит, нови дългове, задлъжнялост на общините и здравеопазването, плюс 1.2 млрд. дълг за „Южен поток“.

„Така за година управление на кабинета „Орешарски“ всеки работещ българин е задлъжнял допълнително с 3000 лв. или с по една минимална работна заплата на месец“, поясни Мартин Димитров.

Икономистите от РБ смятат, че пред България се очертава гръцки вариант. Според Георги Ганев българинът ще обеднява с гръцките темпове, въпреки че и сега сме много по-бедни от гърците. Няма да растат работните заплати, няма да има нови работни места, ще се повишат данъците и таксите, драстично ще се увеличат лихвите по кредитите  и ще се вдигнат цените на енергоносителите. Това предрече Ганев за близките месеци, ако правителството остане на власт.

„Реформаторският блок настоява президентът да свика спешно разширен КСНС, който да състави спасителен план за предотвратяване фалита на държавата. В заседанието трябва да участват не само парламентарно представените партии, а и тези, които изпратиха свои представители в ЕП. Спасителният план трябва да се превърне в програма на служебния кабинет“, поясни Найден Зеленогорски.

#Реформаторския блок #РБ #бюджет #Мартин Димитров #Георги Ганев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"