„Газпром“: Отстъпки за Украйна само ако плати газовия си дълг

„Газпром“: Отстъпки за Украйна само ако плати газовия си дълг
Снимка: www.solidarnost.org
A A+ A++ A

Руският гигант „Газпром“ не изключва възможността за предоставяне на отстъпки за газа за Украйна, и то не само чрез намаляване на износните мита, но на корпоративна основа. Това съобщи в понеделник ръководителят на компанията Алексей Милер, съобщава Лента.ру.

Условието за отстъпки обаче е, ако се погаси дългът до момента.

Според Милер, ако дългът бъде погасен, руската страна е готова да разгледа схемата за решаване на въпроса за цената, а не само чрез намаляване на износните мита, но също така и чрез директни търговски преговори на корпоративна основа.

Газпром“ отложи въвеждането на режима за предплащане на газовите доставки за Украйна от 3 на 9 юни. Схемата за авансово плащане ще бъде активирана на 9 юни, ако дотогава Киев не се издължи за получения през май газ.

Украйна трябва да погаси напълно дълга си към Русия, който възлиза на 2,2 млрд. долара, за да избегне необходимостта да предплаща руската суровина. Руското министерство на енергетиката потвърди, че е получило 786,4 млн. долара по сметката за погасяване на украинския дълг за газовите доставки за месеците февруари и март.

#Газпром #Алексей Милер #Милер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"