Още не е ясен убиецът на 19-годишния Марио

Още не е ясен убиецът на 19-годишния Марио
Установено е, че близнаците и момчето от Добрич често са се карали за битовизми – кой на кое легло да спи, къде да е поставена масата и т.н. Снимка: inews.bg
A A+ A++ A

Все още не е ясно кой е извършителят на убийството на 19-годишния студент от УНСС Марио Данчев в Студентски град.

Останалите трима участници в боя, които бяха разпитани в Седмо РПУ, отричат да са използвали оръжие, съобщи на специална пресконференция началникът на Седмо РПУ Ани Петрова, цитирана от „Фокус“.

Задържани в момента са 19-годишните Мартин Данчев, брат на убития, Илко Радев и Владимир Борисов.

Перничаните Мартин и Марио са живеели в една стая с Илко, който е от Добрич. Приятелят на близнаците Владимир също е от Перник.

Установено е, че близнаците и момчето от Добрич често са се карали за битовизми - кой на кое легло да спи, къде да е поставена масата и т.н.

Родителите на Илко са знаели за тези проблеми, но никой не е предполагал, че ще се стигне дотук, обясни началникът на Сектор „Разследване на криминални престъпления“ в СДВР Николай Станчев.

Снощи Мартин и Марио отишли в дискотека Playhouse, където се почерпили. Мартин се прибрал по-рано в стаята, където спял Илко, и започнал да блъска и хвърля предмети.

След това излязъл в коридора и се обадил на брат си Марио и Владимир, а в това време Илко заключил вратата.

Когато подкреплението дошло, съквартирантът на близнаците отключил, за да не разбият вратата, и боят започнал.

Ножът, с който е извършено убийството, е кухненският нож, който момчетата са използвали в домакинството, съобщи в. „Новинар“. От експертизата обаче ще стане ясно кой е авторът на убийството, уточниха криминалистите.

По думите на  Ани Петрова и трите момчета имат видими наранявания от сбиването и не е ясно кой кого е ударил и кой е наръгал Марио.

След като той паднал на земята, момчетата са слезли при охранителя, който се е обадил на 112.

Патрулът на полицията е дошъл бързо, защото бил близо, но Марио Данчев вече е бил починал.

Аутопсията на момчето ще бъде извършена в четвъртък. Материалите по делото ще бъдат прехвърлени в Софийска градска прокуратура.

По повод инцидента министърът на образованието Сергей Игнатов свика спешна среща на ректорите и заяви, че всички общежития на територията на Студентски град ще се управляват от Министерството на образованието чрез дружеството „Студентски столове и общежития“ и ще бъде въведена желязна дисциплина. Предложението ще бъде внесено за гласуване на следващото заседание на Министерския съвет.

Родителите на Марио и Мартин – Росица и Борислав Данчеви, са преподаватели по физическо възпитание, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование в Перник, цитирани от БТА.

Майката е учителка в основно училище „Иван Рилски“, а бащата - в професионалната гимназия по металургия „Мария Кюри“.

Днес часовете в двете учебни заведения са били намалени, защото и преподавателите, и учениците са били много разстроени.

Марио е завършил миналата година професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник.

Той е танцувал във фолклорен ансамбъл към Двореца на културата. Младежът е бил много деен и активен, споделиха негови преподаватели. Семейството има и по-голям син.

#Марио Данчев #Студентски град #Перник #Ани Петрова #Мартин Данчев #УНСС #РПУ #Илко Радев #Добрич #СДВР #Софийска градска прокуратура #112

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"