Хиляди евакуирани заради наводнения в Сибир

Хиляди евакуирани заради наводнения в Сибир
По данни на Министерството на извънредните ситуации на Русия най-силно е пострадал Алтайският край. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руските власти евакуираха над 7600 души от пострадали от наводнение райони в Сибир, съобщи началникът на националния център за управление в кризисни ситуации на Министерството на извънредните ситуации Олег Воронов, предаде Интерфакс.

„Според данните, които имаме за обстановката към 6.00 часа московско време, 3967 жилищни сгради в 18 общини остават под вода“, заяви той. За едно денонощие броят на наводнените къщи се е увеличил над 3 пъти.

В района е обявена извънредна ситуация. Високите води може да стигнат Якутия и отчасти Амурска област, посочва ИТАР-ТАСС. Министерството на извънредните ситуации започна мащабна спасителна операция в Хакасия, Тува, Алтай и Алтайския край. Мобилизирани са над 2000 спасители и броят им ще нараства.

Близо 4000 жилищни сгради остават под вода заради предизвиканите от поройните валежи наводнения в Хакасия, република Алтай и Алтайския край, предаде РИА Новости.

По данни на Министерството на извънредните ситуации на Русия най-силно е пострадал Алтайският край. Там са наводнени 2300 къщи. В Република Алтай водата е заляла повече от 1400 сгради, в Хакасия – 171, а в Тува – 5.

Властите съобщиха също, че понижаване на нивото на водата не се наблюдава.

#Сибир #Министерство на извънредните ситуации #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"