Найденов отрече да предстоят оставки в БСП

Найденов отрече да предстоят оставки в БСП
Найденов отрече информацията, че предстоят оставки в БСП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ако очаквате новина за оставки, ще ви разочаровам. Разбира се, председателят на партията има пълното право, съгласно устава, да прецени кога какви мерки да предложи на Националния съвет, ако счете за необходимо.“

Това заяви Ангел Найденов след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП в петък, на което беше направен анализ на резултатите от европейските избори.

„Изключително трудна ситуация и неприятна. Доминиращото убеждение е, че не се е случило нищо фатално и че няма нещо, което не може да бъде преодоляно, овладяно и променено след завършване окончателно на оценките и анализа, който ще продължи и в Изпълнителното бюро, и Националния съвет на БСП“, уточни Найденов.

Министърът отбеляза и това, че една значителна част от членовете и симпатизантите на БСП очевидно не припознават правителството като правителство, в което участва партията. Той добави, че този въпрос ще бъде сериозно дискутиран с ДПС и премиера Пламен Орешарски.

„Това е и дълбокото убеждение на председателя на БСП Сергей Станишев. Вече са започнали разговори и консултации между тях. За БСП предстои да бъде определен пълният преговарящ екип, който заедно с председателя на партията ще продължи разговорите както за по-ясното очертаване на акцентите на необходимите политики, така и за оценка за дейността на правителството в рамките на една година“, посочи министърът на отбраната, който е и говорител на ИБ на социалистите.

#Ангел Найденов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"