Трайков преговоря за по-евтин газ

Трайков преговоря за по-евтин газ
По „Южен поток“ общата ни цел е да приключим предварителните дейности, така че към ноември месец да можем да вземем окончателно инвестиционно решение за българския участък, уточни енергийният министър. Снимка: „168 часа“
A A+ A++ A

Веднага започваме преговори за намаляване на цената на природния газ по текущите договори за доставка на синьото гориво, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Целта ни е до 1-2 месеца да имаме решение по този въпрос, но това се отнася само за периода до края на 2012 година“, обясни министърът след края на срещата в Министерския съвет с председателя на Съвета на директорите на „Газпром“ Алексей Милер, предаде БГНЕС.

„По бъдещите договори за доставка на природен газ ние потвърдихме позицията си те да се сключат в съответствие с принципните договорености от лятото на 2010 г., при които взаимоотношенията са директно между „Газпром експорт“ и „Булгаргаз“ без посредници“, каза още Трайков.

„Ще се вземат предвид новите тенденции при изчисляването на цената, това означава да има компонента за спотовата цена и като цяло да се намали обвързаността с нефтения пазар“, добави той.

По „Южен поток“ общата ни цел е да приключим предварителните дейности, така че към ноември месец да можем да вземем окончателно инвестиционно решение за българския участък, уточни енергийният министър.

#Трайчо Трайков #министър на икономиката #енергетиката и туризма #газ #Министерски съвет #Газпром #Алексей Милер #Булгаргаз #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници