Новата линия Варна - Истанбул изгражда международен мост

Новата линия Варна - Истанбул изгражда международен мост
Летище Варна може да се превърне в подхъб на Летище Истанбул, смята заместник-министър Бранимир Ботев. Снимка: www.skyscrapercity.com
A A+ A++ A

„Чрез новата авиолиния Варна - Истанбул изграждаме един международен мост, който предстои да допринесе за ръста на българския туризъм. Летището в Истанбул е международен хъб, разпределящ авиопотоците за Източна Европа и Близкия изток. Така ние осигуряваме въздушен мост, от една страна, с Китай, Япония, Тайланд, а от друга, със страните от Северна и Южна Америка“, заяви във Варна заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор „Туризъм“ Бранимир Ботев при откриването на новата директна линия Варна - Истанбул.

Според него при утвърждаване на новата линия Летище Варна има възможност да се превърне в подхъб на летището в Истанбул. „Варна може да стане директна точка за полети, идващи от Централна и Западна Европа“, каза още Ботев.

Летището в морската ни столица е най-близкото за населението на Румъния на Югоизточна Украйна, Югозападна Русия и Молдова. За България това е потенциален пазар от над 15 млн. чужденци.
Първият самолет кацна на летище Варна от Истанбул в петък след официалното откриване на линията. Полетът Истанбул - Варна ще обслужва пътници целогодишно.

#Варна #Истанбул #полет #Бранимир Ботев #Ботев #Румъния #Украйна #чужденци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"