Путин: Опозицията да се подчини на мнозинството

Путин: Опозицията да се подчини на мнозинството
Владимир Путин говори пред представители на Общоруския народен фронт и политолози. Снимка: EPA/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският премиер Владимир Путин призова опозицията в страната да уважава избора на мнозинството и да се въздържа от провокации.

„Трябва да се уважава мнението на малцинството, но да се подчиняваме на избора на мнозинството“, заяви Путин, цитиран от „Интерфакс“ и БГНЕС, по време на среща с политолози и представители на Общоруския народен фронт (ОНФ).

„Наличието на опозиция е абсолютно нормален процес. Въпросът е в това, че хората, които говорят за необходимостта да се развиват и укрепват демократичните институции, сами трябва да се придържат към тези правила“, допълни министър-председателят.

Представителите на руската опозиция обвиниха партията на Владимир Путин „Единна Русия“ в манипулиране на парламентарния вот от 4 декември 2011 г.

Това стана повод за многохилядни протести в Москва и Санкт Петербург на 24 декември и 4 февруари, които обаче получиха спорадична подкрепа в останалата част от Русия.

На 4 март ще се състоят президентски избори в Русия, на които премиерът Путин е фаворит. Според всички социологически проучвания подкрепата за него ще бъде между 50 и 59%.

Настоящият руски премиер е ключова фигура в политическия живот на страната от 2000 г., когато бе избран за президент за първи път. На този пост остана в позволените от конституцията два последователни мандата, след което смени президентския стол с премиерския.

В сряда, дни преди президентския вот, Путин изрази опасения, че опонентите му планират да извършат фалшификации по време на президентските избори, за да имат след това основания да твърдят, че изборите са били нелегитимни.

„От опозицията сами ще пускат допълнителни бюлетини, сами ще контролират всичко, а след това сами ще повдигат обвиненията. Имаме доказателства за това“, категоричен бе Владимир Путин.

#Владимир Путин #Русия #президент #опозиция #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници