Орешарски след вота: В ход е подготовката за либерализация на енергийния пазар

Орешарски след вота:  В ход е подготовката за либерализация на енергийния пазар
Пламен Орешарски и Искра Михайлова преди редовно заседание на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Енергетиката е тема, върху която трябва да се дискутира. Тя не е в добро състояние, в нея се натрупаха грешки, сигурно датиращи от края на 80-те години, заяви министър-председателят Пламен Орешарски.

Кабинетът „Орешарски“ оцеля след четвърти вот на недоверие, внесен от ГЕРБ. Този път той беше поискан за управлението в сектор „Енергетика“. След прегласуване вотът на недоверие беше отхвърлен от 116 депутати.

„В последната една година правителството беше принудено да вземе редица мерки за подобряване на състоянието на българската енергетика. Много от тях вече дават резултати. Днес имаме значително по-балансиран пазар на електроенергия“, подчерта премиерът Орешарски.

Той посочи, че е в ход и подготовката за либерализация на пазара, която беше ненужно забавяна през последните години.

„Напомням всичко това, защото, когато четох мотивите на вота, си направих труда да се върна една година назад и да прочета мненията на експертите. Същите тези мотиви важат в пълна сила за преди една година, когато на власт бяха Борисов и ГЕРБ, заяви премиерът.

Орешарски е категоричен, че е необходима градивна дискусия за енергетиката.

Премиерът благодари на всички народни представители, които подкрепиха усилията на кабинета: „Благодаря и на колегите от опозицията, които изказаха критични забележки“, заключи премиерът. „Ще продължим да работим за оздравяване на енергетиката“.

#вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"