Афганистан благодарен за българските военни

Афганистан благодарен за българските военни
Посрещането на български военен контингент от Афганистан в Стара Загора. На 5 януари бе изпратен 22-рия контингент от българската армия, предстои да бъде изпратен още един. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Афганистан благодари за усилията на българския военен контингент, е заявил председателят на Долната камара на парламента на Афганистан Абдул Рауф Ибрахими.

Той участва в срещата между президентите на България и Афганистан Росен Плевнелиев и Хамид Карзай в Кабул в сряда, съобщиха от пресслужбата на президентството.

Приносът на българския контингент в Кабул и Кандахар за укрепването на сигурността в страната е бил оценен много високо.

Абдул Рауф Ибрахими заяви, че Афганистан ще продължи да разчита на подкрепата на България, за да не се провалят демократичните процеси и да се запази сигурността в района.

В тази връзка българският държавен глава Росен Плевнелиев е потвърдил дългосрочния ангажимент към Афганистан в съответствие с приетата Стратегия за трансформиране на участието на въоръжените сили на България в ISAF (Международни сили за подпомагане на сигурността).

Президентът Плевнелиев е споделил, че България може да бъде много полезна на Афганистан с опита си в процеса на преход към демокрация.

#Росен Плевнелиев #България #Афганистан #Хамид Карзай #Кандахар #ISAF #Кабул #президент #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"