СГС определи: 4 години затвор за Цветан Цветанов

СГС определи: 4 години затвор за Цветан Цветанов
Софийски градски съд призна бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за виновен. Снимка: www.skener.bg
A A+ A++ A

Софийски градски съд призна бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за виновен. Присъдата е четири години затвор. 

По-рано прокуратурата поиска 3 години условна присъда. Пледоарията по второто от делата срещу заместник-председателя на ГЕРБ - това за отказаните СРС-та срещу бившия ръководител на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров, бе при закрити врата. Самият прокурор Калоян Ангелов отказа да каже каква присъда е поискал в пледоарията си.

Прокуратурата обвинява Цветанов, че той, пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции „Не!!!“ на шест искания за СРС-та. Краят на процеса бе отложен в средата на май заради постановление на прокуратурата за образуване на досъдебно производство, което съдът изиска, но не беше получил. Съдия Тони Гетов обясни, че това постановление е важно заради датата, на която е образувано досъдебното производство, тоест дали тя предхожда датата на исканията за използване на СРС-та.

Прокурор Калоян Ангелов днес потвърди, че е поискал условна присъда от три години с 5 години изпитателен срок. Както и че е поискал Цветанов да бъде лишен от право да заема държавна длъжност за три години.
Вече стана ясно, че Цветанов може да се сдобие и с още едно дело - за набеждаване. Същия ден в телевизионно интервю той заяви, че справката на вътрешното министерство за срещите между него като министър и депутата от ДПС Делян Пеевски е фалшифицирана чрез дописване на неверни данни във ведомствените дневници.

#Цветан Цветанов #Калоян Ангелов #Орлин Тодоров #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"