Intel ще обучава български учители

Intel ще обучава български учители
Mинистърът на образованието Сергей Игнатов и Джон Дейвис, вицепрезидент на Intel, подписаха днес Меморандум за разбирателство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мултинационалната корпорация Intel и Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) се споразумяха да обучават български учители.

В сряда министърът на образованието Сергей Игнатов и Джон Дейвис, вицепрезидент на Intel, подписаха Меморандум за разбирателство по повод стартирането на програмата INTEL TEACH в България, съобщиха от минисерството.

„До края на 2014 г. чрез тази договореност в сферата на информационните технологии на различни равнища ще бъдат обучени 10 000 учители, ако не и повече“, заяви министър Игнатов.

„Програмата има амбицията да е насочена и към обучението на деца. Искаме да създадем базата за електронизация на българското училище. Компютърът трябва да се превърне в инструмент за обучение“, добави той.

От своя страна Джон Дейвис посочил широкия спектър на партньорства на корпорацията Intel. Той пояснил, че целта на програмата INTEL TEACH е да доведе технологиите по-близо до хората – не просто използване на компютъра, а компютъра като инструмент – учителите като инструктори.

Обучението е насочено не само към педагози, но и към преподаватели, които обучават учители, а участието в програмата е безплатно.

#Intel #Сергей Игнатов #министър на образованието #INTEL TEACH #вицепрезидент на Intel #Министерството на образованието #младежта и науката #МОМН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »