Николай Русинов – Чеци остава в ареста

Николай Русинов – Чеци остава в ареста
Подсъдимият за убийството на Яна Кръстева, Николай Русинов – Чеци, поиска да излезе от ареста, но съдът отказа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Николай Русинов – Чеци остава в ареста. Софийски градски съд отказа да измени мярката му, след като по-рано той поиска да излезе от ареста.

Русинов е подсъдим по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Съдът смята, че все още има опасност от укриване, която е достатъчна за продължаване на мярката му "задържане под стража".

Съдът поиска нови експертизи, за да провери част от доказателствата, събрани до момента. Следващото заседание е насрочено за 9 юли.

Защитата на Чеци поиска мярката му да бъде изменена от "задържане под стража" в по-лека заради дългия му престой в ареста и изрядното му поведение. Това обаче няма да се случи.

Яна Кръстева бе открита мъртва в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година. Подсъдимият за убийството на Яна-  35-годишният Чеци - беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата Русинов умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица.

#Николай Русинов – Чеци #Остава #арест #мярка #Яна Кръстева #Борисовата градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници