Пети ден издирват изчезнал в Банско адвокат

Пети ден издирват изчезнал в Банско адвокат
Акцията въздух-вода-земя продължава в издирването на Гоцевски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вече пети ден няма следа от 45-годишния Здравко Гоцевски, изчезнал в петък вечер в Банско. За издирването му  се провежда безпрецедентна акция край водоем "Белизмата" на 3 км над курортния град. В сряда сутрин в нея се включиха стотина души, изведени по призив на кмета Георги Икономов.

В петък бившият служител от икономическа полиция към РУП-Банско се събира на вилата на брега на водоема с приятели. След като те си тръгнали, депресираният в последно време Гоцевски остава сам. Депресирал се след развода преди година с втората си съпруга. Адвокатът има две дъщери, тази от първия брак е студентка в Норвегия, а от втория брак има момиче -първокласничка.

Оглеждат първо водоема, който е на 20-ина метра от вилата му. След като не го откриват, са извикани водолази. Те пристигат в неделя, гмуркат се, но видимостта е малка най-вече заради растителността. А водата много студена. Дълбочината на водоема е 17 метра. Гмуркането на водолазите продължава и в понеделник, но без успех. Тогава е взето решение водоемът да се източи. Това започва във вторник сутринта. До сряда на обяд нивото бе спаднало само с метър.

Още в събота или неделя на вилата идват полицаи и спасители с кучета. По неофициална информация, полицейските кучета са уловили следа, водеща към гората. Затова през последните дни акцията се насочва в тази посока, докато не се източи язовирът.

В сряда в издирването на Гоцевски се включват ПСС, служители на Национален парк "Пирин", община Банско, риболовци, ловци, полицаи, приятели на изчезналия. В издирването на Здравко се включват и членове на мотоклуба.

Акцията се осъществява и чрез наблюдение от въздуха. Трети ден мотоделтапланер облита района на водоема, гората над него и полето в посока Разлог и Банско. Района кръстосват бъгита, АТВ-та, кросови мотоциклети.

#Здравко Гоцевски #Банско #Пирин #Разлог #Георги Икономов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"