Игнатов свиква ректорите заради убийството в Студентски град

Игнатов свиква ректорите заради убийството в Студентски град
Министърът на образованието Сергей Игнатов ще се срещне с всички ректори на университети, които имат общежития на територията на София. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

В 14:00 днес, 29 февруари, министърът на образованието Сергей Игнатов ще се срещне с всички ректори на университети, които имат общежития на територията на София.

„Искаме да изразим нашите съболезнования от името на целия кабинет на семейството и близките на убитото момче в Студентски град“, каза още Игнатов, цитиран от БГНЕС.

„На следващото заседание на Министерския съвет ще внеса предложение за постановление всички общежития да преминат към „Студентски столове и общежития“ ЕАД“, съобщи министърът.

„Така с идеята да има по-голяма дисциплина ще се създаде централизирана форма на управление на общежитията. Тази мярка ще даде възможност да се повиши охраната на общежитията“, обясни Игнатов.

19-годишният Марио Данчев от Перник бе убит с нож в Студентския град в София тази нощ. Към 3.15 е получен сигналът за сбиване в общежитие в Студентски град. Когато пристигат колите, полицаите установяват, че има труп на мъж. Всички участници в побоя са на по 19 години.

#Сергей Игнатов #Игнатов #министър на образованието #ректори #университети #Студентски град #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »