Местан готов за избори – не вижда правителството да завърши мандата си

Местан готов за избори – не вижда правителството да завърши мандата си
„Политическата реалност е такава, че не виждам начин кабинетът „Орешарски“ и това Народно събрание да доизкарат мандата си докрай“, каза Местан в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че не вижда вариант кабинетът с премиер Пламен Орешарски да завърши мандата си.

„Политическата реалност е такава, че не виждам начин кабинетът „Орешарски“ и това Народно събрание да доизкарат мандата си докрай“, каза Местан в парламента.

Местан съобщи, че е готов на разговори с всички политически сили за успокояване на ситуацията в страната, в това число и за предсрочни парламентарни избори.  

На парламентарното заседание в сряда депутатите трябва да обсъдят вота на недоверие, внесен миналата седмица от ГЕРБ, заради провала на кабинета в областта на енергетиката.

Разискванията са насрочени за 11:30 ч. поради визитата на премиера Пламен Орешарски в Рим, която бе отложена миналата седмица.

Народните представители отхвърлиха искането на ГЕРБ вотът да стане първа точка в дневния ред.

В началото на заседанието представителят на „Атака“ Десислав Чуколов обяви, че партията му иска касиране на евроизборите.

#Лютви Местан #ДПС #правителство #предсрочни избори #Кабинет #Пламен Орешарски #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »