Борисов преди вота: Няма да подадат оставка, защото нямат морал

Борисов преди вота: Няма да подадат оставка, защото нямат морал
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите на парламента, че кабинетът няма да подаде оставка, защото „са хора без морал и без никакъв феърплей“.

„В неделя на вота не сме ги били с 1,2%, а с над 12%. Трябва да си отиват. Ако това продължи, всички, които подкрепят това правителство, ще са съпричастни към катастрофата, в която България влезе. След като се сринат, дайте да загърбим миналото. Моментът за национално съгласие е днес. Подават си оставка, нови предсрочни избори, както ни подреди народът, аз поемам ангажимент да се съобразя с вота, какъвто е“, коментира Борисов.

Според него изборът на номер 15 в листата на БСП Момчил Неков не е „техническа грешка“ и е невъзможно това „хубаво момче да е грешка“. Борисов смята, че в БСП вече не искат Станишев, но той се „натиска“ да управлява.

„Трима-четирима да са направили, 30-40 да са направили техническа грешка, но 34 000 едва ли. Станишев не може да си подреди листата. В неговата партия не го избират пръв, а иска да управлява държавата и да прави ремонт на кабинета“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отговори на всички въпроси на журналисти, като уточни, че „днес е моментът“ и няма да остави без отговор нито една медия, но ако вотът на недоверие на кабинета заради сектор „Енергетика“ не мине, ще замълчи.

Според него БСП още са в шок заради ниския резултат на изборите в неделя. Той се похвали, че в Брюксел всички го посрещнали на крака във вторник, защото победил шефа на ПЕС.

„БСП са се събрали като болни прасета, сгушили са се и не знаят какво да правят. Какви ремонти? Какви кабинети? Какво ще правят тези хора?, попита Борисов.

Той коментира също, че  „Атака“ няма интерес да иска смяна на кабинета, защото ще си заминат, а те се борят за оставане в парламента всеки ден.

„Те са се вкопчили в този парламент и не искам да ги коментирам. Големият ни проблем, и аз очаквах, че ще бъде точка 1 в дневния ред, е оставката. А те се правят, че не ни чуват. Факт е, че политическото пространство в момента е различно. „Атака“ вече ги няма. Даже от БСП ги наричат „техническа грешка“, коментира лидерът на ГЕРБ.

#Бойко Борисов #Борисов #ГЕРБ #БСП #вот #избори #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"