Омбудсманът сезирал Инспекцията по труда за Бобов дол

Омбудсманът сезирал Инспекцията по труда за Бобов дол
Константин Пенчев е категоричен, че няма да остави случая неразрешен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Омбудсманът Константин Пенчев коментира в ефира на Нова телевизия в сряда, че е сезирал Инспекцията по труда във връзка с гласуването под строй в Бобов дол и празните щандове в хранителния магазин, за който хората имат ваучери за храна от работодателя.

„Аз ще искам отговор от Инспекцията по труда и ако той не ме удовлетвори, съм назначил цяла комисия да провери случая. Ще продължа да разследвам, ще сезирам и други органи. Този случай няма да бъде оставен така и накрая ще изляза със становище“, категоричен е Пенчев.

„Ние говорим за задкулисие в политиката, но още по-голямо е задкулисието в икономиката. От 25 години отнякъде се появяват „преуспели“ личности, които се ползват от комфорта на всяко правителство“, на мнение е Пенчев.

Според него е крайно време държавата да си върши работата всеки ден, „а не от избори на избори“. Той призова хората да се обръщат към него, когато правата им са нарушени, и гарантира, че кореспонденцията с него е поверителна и всеки ще остане анонимен.

Припомняме, че преди дни се разбра, че в Бобов дол работниците са принудени да се редят с часове на дълги опашки, за да могат да изхарчат ваучерите за храна, които са получили от своя работодател Христо Ковачки. А освен на мините, той е собственик и на магазина, който осребрява купоните.

#Бобов дол #Константин Пенчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници