Вежди не вземал, нито давал бонуси

Вежди не вземал, нито давал бонуси
Министърът на културата Вежди Рашидов отрече той или заместниците му да са вземали бонуси. Снимка: poligraff.net
A A+ A++ A

Министърът на културата Вежди Рашидов отрече той или заместниците му да са вземали бонуси.

Министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че нито той, нито неговите заместници са вземали бонуси, предаде БНР.

„Възможно е директорите на дирекции да са получили между 100 и 200 лева“, коментира Рашидов, но потвърди, че парите ще бъдат върнати, както настоява министър-председателят.

„Бонуси не са раздавани в моето министерство. Освен по точковата система да са давани, но от порядъка примерно може да са между 100 и 200 лв. Това е най-бедното министерство“, посочи Рашидов.

„Държа хора със заплати 400 лв. Аз мисля като министър-председателя - проблемът е чисто морален и когато хората са бедни и гладни, мисля, че не е време за раздаване на пари, а за даване на пари. Ако нямам повод да изпълнявам заповед, нямам какво да правя. Бедните ми културтрегери няма от какво да се притесняват“, каза още министърът.

„Давал съм от 3 години по 2600 лв. заплата за бедни и сираци, но това е друг въпрос. Вижте кой е мъж на годината, кой е раздавал пари, аз отдавна правя този хаир. Не съм от бедните министри“, призна Рашидов.

„Нито един от заместниците ми не е вземал, сега ще проверя дали сме давали на някои директори. Няма как да им взема, щом е морален казусът. Ще ги помоля, който иска, за да не бъде упрекван, да си ги върне. Разбира се, каквото е по закон. Има закони, аз много стриктно гледам да ги спазя, защото ми се иска да си отида отново вкъщи“, каза още министърът.

#Вежди Рашидов #Рашидов #министър на културата #бонуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"