Публикуваха комуникацията на „самолета фантом“

Публикуваха комуникацията на „самолета фантом“
Все още се издирва изчезналият Боинг 777. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Комуникацията между сателитите и изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии бе разпространена повече от два месеца след като близките на пасажерите от полет MH370 ги поискаха. Документът, който обхваща близо 50 страници, съдържа хиляди записи от съобщенията между пътническия авиолайнер и комуникационната система на британската компания „Инмарсат“, съобщи CNN.

Записите бяха публикувани, след като недоволни от официалното обяснение за съдбата на самолета роднини на пътниците поискаха данните, за да ги предоставят за независимо разследване. Вече се появиха обаче първите подозрения, че записите са били редактирани.

В продължение на седмици сателитният оператор настояваше, че няма право да ги публикува, като отправяше въпроса към малайзийските власти, които издирват изчезналия при полет между Куала Лумпур и Пекин на 8 март самолет. Миналата седмица двете страни обявиха, че ще разпространят комуникационните логове. Излъчваните между машината и сателитите сигнали бяха част от още по-голям обем данни, използвани от разследващите за установяване на координатите на пътническия Боинг 777, който изчезна с 239 души на борда.

Използвайки записите и след допълнителни изчисления, експертите заключиха, че полетът е приключил в отдалечен район на Южния Индийски океан.

Въпреки това месеци на усилия за откриването на самолета не се увенчаха с успех и издирващите го още не са сигурни къде може да се намират останките му. Анализатори смятат, че публикуваните данни могат да опровергаят някои теории, обясняващи мистерията, но и да подхранят нови.

#самолет #Боинг #Куала Лумпур #Пекин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници