Митничари откриха 70 л. контрабандна ракия в резервоара на кола

Митничари откриха 70 л. контрабандна ракия в резервоара на кола
70 литра отровна контрабандна ракия, скрита в резервоара на автомобил, заловиха инспекторите на Митнически пункт Малко Търново. Снимка: Агенция „Митници“
A A+ A++ A

70 литра отровна контрабандна ракия, скрита в резервоара на автомобил, заловиха инспекторите на Митнически пункт Малко Търново.

Колата е пътувала с допълнително монтирано газово устройство, съобщиха от Агенция „Митници“.

„Това е поредният пример за безумно изобретение на контрабандисти, защото смесената с остатъчно гориво в резервоара ракия е много опасен за здравето на хората продукт“, предупредиха митническите служители.

При проверката на колата са открити и 70 кг орехови ядки, разпределени в чувал под капака на двигателя и в два сака в багажника.

Съставен е акт за нарушение на шофьора на колата - 28-годишния А.К. от Стара Загора. Той и спътникът му пътували от Турция към България в малките часове на денонощието и на граничния пункт обявили, че не пренасят никакви стоки за деклариране.

Митничарите от Малко Търново са разкривали много опити за използване на резервоари на автомобили за тайници на наркотици и дори цигари, но това е първи случай на пълен с ракия резервоар.

Правени са опити за пренасяне на контрабандна ракия в съдовете за течност за чистачките на колите, но в резервоара за гориво е първият случай, коментираха митническите инспектори.

Те отбелязват, че напоследък са зачестили случаите на все по-необичайни тайници, в които се очаква при проверките откриване на съвсем друг вид контрабанда.

#орехи #контрабанда #ракия #агенция „Митници“ #Малко Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"