Горещото лято се отлага: Чакат ни дъждове и градушки

Горещото лято се отлага: Чакат ни дъждове и градушки
Дъждове и градушки ни чакат и през юни. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Горещото лято остава мираж, защото времето остава нестабилно. В следобедните часове на много места, главно в планинските райони, но не само там, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, сочи средносрочната прогноза за времето на „Дарик“.

На много места ще падат интензивни валежи от дъжд, някъде ще има и градушки. Източна Европа и части от Европейска Русия са обхванати от циклонално барично поле, което прави цялата атмосфера над този огромен район нестабилна. В атмосферата има много влага, слънчевото греене е силно и тези фактори, съпоставени един с друг, водят в следобедните часове до развитие на мощна купесто-дъждовна облачност.

Докато в сряда ще е сравнително топло, то от петък се очакват обилни валежи с гръмотевици. Тази тенденция ще се запази и следващата седмица. Също така в петък и събота се очаква захлаждане и повече облаци.

През следващата седмица в низините температурите постепенно ще се покачват и ще стигнат отново до 28-30 градуса. За момента не се очертава да имаме стабилно и топло време. Типичните летни жеги, със силно греене на слънцето, без валежи, с малките бели перести облаци, които показват, че времето е хубаво, все още са в някаква по-далечна перспектива.

Според синоптиците през юни ни чакат повече валежи от обичайното.

#дъждове #градушки #температури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници