Продадоха 15 статуетки „Оскар“ за над 3 млн. долара

Продадоха 15 статуетки „Оскар“ за над 3 млн. долара
Колекция от 15 „Оскара“ бяха продадени на търг в Лос Анджелис за над 3 млн. долара. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Колекция от 15 „Оскара“ бяха продадени на търг в Лос Анджелис за над 3 млн. долара.

Златните статуетки, които бяха продадени въпреки официалния протест на организаторите на церемонията, включват статуетката за най-добър сценарий за култовия филм „Гражданинът Кейн“, присъдена на Херман Манкиевич през 1941 г., предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Аукционна къща Nate D. Sanders от Лос Анджелис продаде „Оскара“, за който беше платена най-високата цена за една статуетка - 588 455 долара.

Търгът донесе общи приходи от 3 060 089 долара. „Оскарът“ за най-добър филм за „Кавалкада“ от 1933 г. получи втората най-висока цена на аукциона - 332 165 долара.
„Оскарът“ за най-добър филм на „Скипи“ от 1931 г. беше най-старият, продаден на търга. Той намери купувач на цена от 301 973 долара.

„Оскарът“ за най-добър филм на „Колко зелена беше моята долина“ от 1941 г. беше продаден за 274 520 долара.

„Хората продължават да са привлечени от магията на филмите и наддаваха изключително ентусиазирано за „Оскарите“, съобщиха от аукционната къща.

Академията за киноизкуство, която организира церемониите по връчването на наградите „Оскар“, открито разкритикува търга.

„Академията, нейните членове и много киноартисти, печелили наградите на Киноакадемията, вярват силно, че „Оскарите“ трябва да бъдат спечелени, а не купувани.

За съжаление, тъй като съгласието на победителите не се изискваше до 1950 г., нямаме никакви правни средства да спрем продажбата на тези изключителни статуетки“, съобщи Академията в комюнике, цитирано от в. „Лос Анджелис Таймс“.

#Лос Анджелис #търг #„Оскар“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »