Младите от БСП: Кандидат №15 не е грешка, а рестарт

Младите от БСП: Кандидат №15 не е грешка, а рестарт
Момчил Неков Снимка: bulgarski.pogled.info
A A+ A++ A

Почти 100% сигурно е, че номер 15 от листата на „Коалиция за България“ Момчил Неков измества водача Сергей Станишев, твърдят наблюдатели и обясняват, че евентуалният път на младия кандидат към Европарламента се дължи на грешка от страна на избирателите. Според тях избирателите са отметнали номер 15 и на двете места в бюлетината - и на квадратчето за партия, и на кръгчето за преференциален вот.

От Младежката организация на БСП коментираха, че е обидно да се подценяват избирателите им, освен това, ако кандидат номер 15 е грешка, защо е в листата?. Според тях преференциалният вот за Неков е свидетелство за по-активен вот на избиратели, които са готови за промяна и смятат, че партията не се съизмерва само с настоящето ръководство. Те припомниха, че 28-годишният Неков е най-младият кандидат на БСП за евродепутат. Според младите в партията много избиратели са видели надежда за обновление.

„Това е показателно за старт на обновление и промяна в партията“, коментираха те.

От Младежката организация заявиха, че не са чули някой да е оказвал натиск върху Момчил Неков. Политолози пък твърдят, че от ръководството на партията нямат интерес да не зачетат преференцията, защото твърде много шум се вдигна по случая.

Представители на организацията настояват резултатите от изборите да не се тълкуват като провал на лявата идея и са доволни, че Неков може да покаже, че в партията има млади хора с капацитет.

#БСП #Момчил Неков #Неков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »