„Медиана“: Изборите няма да променят съотношението на силите

„Медиана“: Изборите няма да променят съотношението на силите
Политиците искат да сложат намордник на социологическите агенции, коментира Колев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Неточността на социолозите в предварителните нагласи за евровота се обясняват с това, че анкетираните избиратели са декларирали участие, но не са го осъществили, коментира социологът Кольо Колев от агенция „Медиана“ пред БНР.

„Има няколко фактора, които са повлияли за БСП. Първата причина е Вигенин в Киев – тази позиция на БСП, която е в противоречие с избирателите, втората причина е Първанов – разколебаването вътре в партията. Третата причина е коалиционният характер на това управление – коалицията с ДПС и консумацията на власт, особено на местно ниво“, заяви Колев, обяснявайки ниския резултат на БСП.

Социологът коментира също, че сега всички негови колеги се чудят какво да правят, правят равносметки, какви нови методики да изпозват, да преосмислят. Границата е при професионализма. Сериозните агенции могат да сбъркат, но те не лъжат. Определено има агенции, които не бъркат, но лъжат.

„Политиците искат да сложат намордник на социологическите агенции“, категоричен бе експертът. 

Според него тези избори не променят съотношението на силите в рамките на съществуващия парламент. Дали ще се стигне до предсрочни избори, зависи от тези формации. ДПС и „Атака“ надали са заинтересовани. Много е трудно да се прогнозират предсрочни избори.

#Кольо Колев #Медиана #БСП #Вигенин #Киев #Първанов #ГЕРБ #ДПС #Атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"