ЦИК: Голяма вероятност за разместване в листите на БСП и РБ

ЦИК: Голяма вероятност за разместване в листите на БСП и РБ
Говорителят на ЦИК съобщи също, че при обработени 100% от всички СИК в РИК, включително и тези от чужбина, партията ГЕРБ печели 30,40 процента от гласовете. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

Има голяма вероятност за пренареждане на листите за евродепутати на „Коалиция за България“ и на Реформаторския блок, заяви говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова за БТА. По неокончателни данни в изборите в неделя са гласували 2 239 000 души, от които 585 хиляди, или около 26 процента от хората, са използвали правото си да посочат предпочитания от тях кандидат за депутат.

„Очаква се днес ЦИК да приключи приемането на данните от районите избирателни комисии. Остава да бъда приети протоколите от още шест-седем РИК“, каза Нейкова.

Говорителят на ЦИК съобщи също, че при обработени 100% от всички СИК в РИК, включително и тези от чужбина, партията ГЕРБ печели 30,40 процента от гласовете в изборите за Европарламент, произведени на 25 май, съобщиха в понеделник от Централната избирателна комисия.

Според тези данни „Коалиция за България“ получава 18,94 от гласовете, ДПС - 17,26 на сто, „България без цензура“, ВМРО, ЗНС, „Гергьовден“ - 10,66 процента, и Реформаторският блок - 6,45 процента, АБВ - 4,02 процента, НФСБ - 3,05 на сто, „Атака“ - 2,96 на сто, партия „Глас народен“ - 1,00 процент, и коалицията КОД - 0,92 на сто.

#Камелия Нейкова #Нейкова #ЦИК #РИК #СИК #БСП #ГЕРБ #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »