При обстрел в Донецк са убити 24 души

При обстрел в Донецк са убити 24 души
Междувременно в град Мариупол е била щурмувана централата на самопровъзгласилата се Донецка народна република. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При обстрел на камион с ранени в Донецк са били убити най-малко 24 души, съобщи ИТАР-ТАСС. Камионът е бил обстрелван с гранатомет.

Сблъсъците в района на летището в града продължават, съобщават от пресслужбата на самопровъзгласилата се Донецка народна република. В понеделник проруски сепаратисти превзеха летището, а по-късно правителствените части предприеха щурм.

Междувременно в град Мариупол е била щурмувана централата на самопровъзгласилата се Донецка народна република. По време на разузнавателна операция са били убити петима сепаратисти.

Русия призова украинското правителство да прекрати „военната операция срещу собственото си население“ и поиска мисията на ОССЕ да разследва сблъсъците с проруски сепаратисти в източния град Донецк.

Руският външен министър Сергей Лавров обяви в понеделник, че Русия е готова за диалог с новия украински президент Петро Порошенко, избран още на първия тур на президентските избори.

#президент #Украйна #обстрел #Донецк #убити #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници