Преференциалният вот изстреля 15-ия от „Коалиция за България“ пред Станишев

Преференциалният вот изстреля 15-ия от „Коалиция за България“ пред Станишев
Неков, който е и най-младият кандидат на евроизборите в „Коалиция за България“, заяви, че ако получи мандат в Европейския парламент, ще построи паметник на хан Тервел в Брюксел. Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Подреденият под номер 15 в листата на „Коалиция за България“ за евродепутати Момчил Неков има възможност да измести лидера на партията Сергей Станишев, след като събира над 34 хил. гласа от преференциалния вот.

С тази подкрепа Неков излиза на челна позиция, като една от вероятните причини за това е фактът, че номерът, под който е поставен, съвпада с номера на бюлетината на коалицията.

В редица секции, сред които в Шумен, Ямбол, Дупница, Кюстендил и Бобов дол, гласувалите, които отбелязвали номер 15 в бюлетината за „Коалиция за България“, посочвали и номер 15 в преференциалния вот, където бил поставен 28-годишният Неков.

Ако младият социалист реално получи подкрепата на около 25 хил. души, то е възможно да се стигне до пренареждане на червената листа.

Другият вариант е Сергей Станишев да се откаже от първото място в листата и да го предостави на друг свой колега, като вече се появи информация, че това е Достена Лаверн, която е поставена на пето място, след Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински и Петър Курумбашев.

Очаква се ЦИК да излезе с решение във вторник относно разместванията в листите, породени от преференциалното гласуване.

Неков, който е и най-младият кандидат на евроизборите в „Коалиция за България“, заяви, че ако получи мандат в Европейския парламент, ще построи паметник на хан Тервел в Брюксел.

„Аз, ако стана евродепутат, искам да поема още един личен ангажимент - искам да има паметник на хан Тервел в Брюксел. Той е международно признат. Той е спрял халифата да нахлуе в Европа. Това увеличава самочувствието, а впоследствие и увереността на една нация“, посочи Неков в средата на май.

Той е завършил Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство, а в момента е докторант към Философския факултет в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

В социалната мрежа Фейсбук вече се появи група с име „Искам Момчил Неков за евро-депутат“, която е събрала над 1200 харесвания.

#Коалиция за България #Момчил Неков #БСП #Сергей Станишев #Евроизбори 2014 #Европейски парламент #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"