Оправдаха Йордан Лечков окончателно

Оправдаха Йордан Лечков окончателно
С решението си ВКС оставя в сила оправдателната присъда от 21 май 2013 г. на Пловдивски апелативен съд, което е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният касационен съд оправда Йордан Лечков по обвинението за сключване на неизгодна сделка за изграждането на водопровод в Сливен докато бе кмет на града.

Съдиите гледаха делото, по което Лечков е подсъдим заедно със Стефко Шевкенов в края на миналата година.

Двамата получиха ефективни присъди на първа инстанция с различни наказания, но Пловдивският апелативен съд си оправдава.

Така делото стигна до ВКС след протест на прокуратурата.

С решението си ВКС оставя в сила оправдателната присъда от 21 май 2013 г. на Пловдивски апелативен съд, което е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Тогава Пловдивският апелативен съд отмени изцяло присъдата на Старозагорския окръжен съд, с която Йордан Лечков беше признат за виновен в това, че на 14 септември 2007 г. в гр. Сливен като кмет съзнателно е сключил неизгодна сделка-двустранен договор със “Стройинвест”-гр.Сливен.

С него общината е поела задължение за плащане на 30% допълнителни и непредвидени строително-монтажни работи вместо 10% и от това е произлязла значителна вреда за представляваната от него община в размера на 571 783 лв.  

#Сливен #Йордан Лечков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници