Първанов: Левицата трябва да се промени, за да не загине

Първанов:  Левицата трябва да се промени, за да не загине
„Левицата трябва да се промени, ако не иска да загине“, каза бившият президент Георги Първанов. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

„Левицата трябва да се промени, ако не иска да загине. Това съм го казал още през 1999 г., но сега това звучи още по-актуално. Не искам да създавам спекулации, не се мешам във вътрешните работи на друга партия. Аз чувствам вина за това, че АБВ не взе достатъчно. „Ветрилото“ не се разтвори, както ние си го представяхме. Аз съм поискал препотвърждаване на доверието към мен като лидер на АБВ. Аз не се меся във вътрешните работи на БСП. Нека те да си направят изводите, поуките“. Това каза Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002 – 2012 г., на пресконференция.

„Спомням си, последните дни лично председателят на „Позитано“ каза, че който гласува за АБВ, гласува за ГЕРБ. Ние това нещо не го казахме, защото уважаваме достойнството на хилядите социалисти. Ние не казахме, който гласува за БСП, гласува за ДПС. Даже не смятаме да обръщаме внимание на тези закачки, които вървят и сега заради тежката загуба на „Позитано“. Тя е тежка, защото е загуба на идентификация, на управленска политика“, каза още Първанов. Според него заради това хората гласуват и по-наляво.

„Затова и русофилите са гласували за „Атака“, заради позицията на правителството“, подчерта бившият президент и допълни, че през юни 2001 г. на парламентарните избори са загубили много тежко. „Аз, като лидер, загубих и три месеца по-късно спечелих президентските избори. Въпросът е да намериш правилното решение, въпрос на ситуация и ресурс. Ние наистина работихме в невъзможни усилия. Що се отнася до партньорите на АБВ, ние ще участваме с тези партньори и съюзници, които виждате с известно разширение, но не очаквайте, че ние ще се прилепим към някоя от големите“, отбеляза Първанов.

#Позитано #АБВ #Георги Първанов #президент #Първанов #левица #ресурс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »