Цветанов оправдан по делото за присвояване

Цветанов оправдан по делото за присвояване
Делото срещу Цветанов бе за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР в полза на друг – бившия шеф на РЗБОП–Велико Търново Орлин Тодоров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд оправда бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото за присвояване. Това е първата присъда по делата, които се водят срещу Цветанов.

„Никога не съм смятал, че невинен може да бъде осъден“, това каза пред журналисти Цветанов на излизане от съдебната зала.

Делото срещу бившия вътрешен министър бе за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР в полза на друг – бившия шеф на РЗБОП–Велико Търново Орлин Тодоров.

"Това е една малка стъпка за г-н Цветан Цветанов към пълната му реабилитация и една огромна крачка за българското правосъдие", заяви адвокатът на Цветанов - Менко Менков.

На предишното заседание по делото в седмицата преди евроизборите държавното обвинение поиска за Цветанов 5 години затвор, конфискация на половината му имущество, както и да не заема 5 г. държавна длъжност.

Прокуратурата повдигна обвинението на Цветан Цветанов на 22 ноември миналата година. Според него бившият вътрешен министър през периода от 23 декември 2011 г. до май 2012 г. е присвоил пари от бюджета на МВР с цел да набави облага за бившия директор на РЗБОП Орлин Тодоров. На него му е било платено трудово възнаграждение за времето на отстраняването му от длъжност и обезщетения по ЗМВР в общ размер на около 50 000 лева.

#СГС #оправда #Цветан Цветанов #дело #присвояване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"