Росица Янакиева: Отношението на ръководството на БСП е високомерно

Росица Янакиева: Отношението на ръководството на БСП е високомерно
Росица Янакиева от БСП не помни да избори за национален парламент да са гласували само 30%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Високомерно е отношението на ръководството на БСП. За мен беше доста странно някой да самоизключва някого и накрая хвърля вината върху него за това, че не се е представил добре. Звучи доста нелепо!“, каза пред novinite.bg Росица Янакиева от движението на Георги Първанов АБВ.

По думите й един политик има право да бъде такъв, когато има верни критерии за самооценка и за това колко полза и колко вреда нанася на формацията. „Това е право на негов личен избор и право на ръководните органи на партията да преценят какво е необходимо да се прави или да не се прави“, каза Янакиева по повод политическото бъдеще на лидера на БСП и на европейските социалисти Сергей Станишев.

Според нея необходим е сериозен анализ за това, дали може правителството да управлява държавата. След показаните изборни резултати Янакиева смята, че предсрочните парламентарни избори за национален парламент са по-близо.

„Предстои да се направи сериозен анализ, но определено АБВ е проект с дългосрочна перспектива, каква ще бъде точно формата, дали ще става партия, или не, е въпрос на решение, но една от целите на този проект е участие в следващите парламентарни избори“, посочи Янакиева.

В отговор на въпрос от novinite.bg дали резултатът на АБВ на евроизборите ще се повтори и на едни национални избори за Народно събрание, Росица Янакиева посочи, че „по този вот са се произнесли малко по-малко от 30%, тоест около 70% от избирателите не са участвали. Различни са изборите и имат различен характер и послания. Аз лично нямам спомен в годините на прехода за национален парламент да са гласували 30%“.

#Росица Янакиева #БСП #АБВ #Парламент #евроизбори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"