Станишев: Не бързайте да погребвате БСП

Станишев: Не бързайте да погребвате БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Избирателната активност е твърде ниска, затова искам да кажа на многото говорители, които се появиха тази вечер с големи амбиции, да не правят прибързани изказвания и да не говорят вместо българския народ. Резултатите са разочароващи за БСП, за Коалиция за България за нашата кауза. Резултатите са неудовлетрорителни. Ако имаше вълна и наказателен вот, избирателната активност щеше да е като на национални избори, а не като на европейски, заяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

"Поздравявам партия ГЕРБ с резултата, както и останалите партии, които се представиха добре", коментира Станишев на пресконференцията в Международния пресцентър в НДК.

Според лидера на БСП, тези избори са били трудни.

"Много добре знам, колко болка, отчаяние понякога, крехка надежда усещах в тези срещи, каза Станишев. Няма да забравя разговорите ми с пенсионери, които едва свързват двата края. Няма да забравя разговорите ми с млади хора, които сега завършват, не могат да си намерят работа, разговорите ми с хора с увреждания. Искам да благодаря на всеки един от тях за откровеността, да благодаря на тези социалисти, които излязоха да гласуват, както и на всички български граждани, които гласуваха на тези избори, специално на тези, които гласуваха по съвест", заяви Станишев.

Той обясни, че битката на БСП е била трудна, защото е била на два фронта. Според него, АБВ не са получили доверие.

"Говориха за три мандата, очевидно не получават нито един. Но разколебаха много наши членове, не само тези, които гласуваха за тях, но и тези, които не гласуваха. Имаше грешки, включително заради Българска левица, която беше номер 1 в интегралната бюлетина", заяви Станишев. 

Той подчерта, че не трябва да се отписва БСП, защото тези които са тръгвали да погребват БСП вече са в политическото небитие.

#Сергей Станишев #Станишев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"