Татяна Дончева: Не са се изсипвали толкова пари на избори

Татяна Дончева: Не са се изсипвали толкова пари на избори
Татяна Дончева Снимка: hashtag-bg.com
A A+ A++ A

На базата на тези резултати очевидно големият губещ е БСП. Оказа се, че не можаха да изкарат хората да гласуват. Големият победител безусловно е Николай Бареков, който добре си беше сглобил кампанията. Малкият победител е ГЕРБ, коментира политологът Евгений Дайнов в студиото на Нова телевизия.

"Оспорвам тезата, че големият победител е Бареков. За първи път на една еврокампания се изсипва такова количество пари. Социологията, струпването на медии, на концерти, огромен финансов ресурс за наблюдатели, на ненормално количество плакати, може да доведат до резултат около 10%, който обаче не може да бъде траен”, на мнение е Татяна Дончева.

"Истинската интрига ще бъде политическата трактовка, защото повечето партии гледат на тези избори не като европейски, а като репетиция. Очевидно е, че БСП излиза като ранена, това ранява и правителството. Не изключвам да има някакви договорки между партиите. Възможно е да има избори в края на годината”, коментира още Дайнов.

"Със сегашния резултат "Атака” е под въпрос да влязат в нов парламент, така че те стават потенциален крепител на статуквото, а не балансьор. БСП със сегашния си резултат по-скоро ще бъдат „за” запазване на статуквото. Всеки разумен политик, дори и Бойко Борисов, ще иска да обърне палачинката в рамките на този парламент. И инструментът е прегрупиране на парламентарното мнозинство”, заяви Татяна Дончева.





#Татяна Дончева #Дончева #Евгений Дайнов #Дайнов #БСП #ГЕРБ #България без цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"